by J

Patient pays \$22 for a 10ml vial . If the pharmacy charged 32 percent Markup and \$6.50 dispense fee. What was the pharmacy original cost?

 answer to this question by: Anonymous the original cost is \$8.46

 Math by: Eva First, take away the dispensing fee:(22 - 6.50) = 15.50Then divide that by one plus the markup percentage.15.50 / 1.32 = 11.742424Orig cost= \$11.74Remember when working with decimals in monetary transactions, to round to the nearest hundredth.

 I don't get it by: Anonymous I still don't know how you got the answer.

 ITS EASY by: p 22-6.50=15.50(15.50*32/100=4.9615.50-4.96=10.54

 1.32!! by: Anonymous plz could you explain how the 1.32 came?

 confused by: tatiana Why each person have a different answer??...

 C'est pas possible. by: Anonymous Which answer should i go for because i thought u had to go like this: 22-6.50 is 15.50 15.50*0.32 is 4.96 I believe the original cost should be \$4.96.**/

 I might have did it completely wrong. by: Btanggg I got…\$22 x .33 = \$7.26\$22.00+\$7.26= \$29.26\$29.26+\$6.50= \$35.76

 pharmacy cost caluclation by: Anonymous 22 x .32 = 7.04\$7.04 is the markup amount22 - 7.04 = 14.9614.96 - 6.50 = 8.46\$8.46 pharmacy cost

 correct answer by: Anonymous 32% of \$22= \$7.04[22 ×.32]\$7.04 + \$6.50= \$13.54\$22-\$13.54= \$8.46ORIGINAL COST BEFORE THE DISPENSE FEE AND THE 32% IS \$8.46

 correct answer by: Anonymous ITS EASY by: p 22-6.50=15.50(15.50*32/100=4.9615.50-4.96=10.54

 My Answer by: Anonymous I did 22.00-7.04 (Markup)- 6.50 =8.46 original cost

 like this by: Anonymous it costs \$22 with a 32% mark up soMultiply 22 x 0.32 to get 7.04with that you go back and add it to the 22 dollars because its a mark up the 7.04 was just how much the percentage equaled out so22+7.04= 29.04leave the fee till the end as if its taxand so add it to them now 29.04+6.50=\$35.54

 here you go by: Toman 11.74 USDX + X(32%) + 6.50 = 22 USDX (1) + X (0.32) = 22 - 6.5X (1.32) = 15.5X = 15.5/ 1.32 = 11.74USD

 I think this is the correct answer by: Anonymous \$22- \$6.50 (dispensing fee) = \$15.5It would only make if the dispensing fee wasn't included in the markup because its a fee.\$15.5x 0.32 = \$4.94Reason for converting the percentage into a decimal was so I would find out how much a 32% mark up was added to the pharmacy price.So lastly you would subtract the two numbers.\$15.5- \$4.96 = \$10.54 being the pharmacy price.

 Toman is correct. by: Anonymous \$11.74 + (\$11.74 x .32) + \$6.50 = \$22.00

 22 /0.32%, not 1.32% by: Ptmike1955 22 X 0.32% = \$7.04; 22- 7.04 = 14.9614.96 - 6.50( processing fee) = \$8.46 original cost